akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Paket Kebabı

17 Nisan 2009 Cuma

Paket Kebabı

Malzemeler 

1 Adet tavuk göğsü 
3-4 Adet sibri biber 
2-3 Adet taze soğan 
250 gr mantar 
Yarım demet dereotu 
Yarım demet maydanoz 
3 Diş sarımsak 
1 Tatlı kaşığı kekik 
Yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ 
Alüminyum folyo 
Yağlı kağıt 
Tuz 


Hazırlanışı 

Tavuk göğsünü kuşbaşı iriliğinde doğrayın. 
Sıvı yağda rengi değişene dek sote edin. 
Tavuk etleri hafifçe yumuşadığında iri doğranmış taze soğanları, sivri biberleri ve sarımsakları ekleyip, kavurmaya devam edin. 
1 dakika sonra uzunlamasına dilimlenmiş mantarları ekleyin. 
Mantarlar bıraktıkları suyu çekince tavla zarı iriliğinde doğranmış domatesleri, ince kıyılmış dereotunu, maydanozu, tuzu ve kekiği ekleyip ateşten alın. 
Yağlı kağıdı iri kalp şeklinde kesin. 
Kağıdı bir tabağa yerleştirip içine sebzeli harcı koyun. 
Kağıdın bir tarafını diğer taraf üzerine yarıdan katlayıp, oyuntu kısmından başlamak üzere alta doğru kıvırın. 
Yağlı kağıdı alüminyum folyoya sararak tepsiye dizin. 
Kızgın fırında 15-20 dakika pişirin. 
Fırından alıp, ortadan keserek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder