akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Abant Kebabi

17 Nisan 2009 Cuma

Abant Kebabi

Malzemeler 
3 adet bostan patlıcan,
400 gr. kuşbaşı kuzu eti,
2 adet soğan,
100 gr. mantar,
2 adet domates,
1.5 su bardağı sıvı yağ,
Yarım kaşık salça,
1 bardak etsuyu, (Eti haşladığımız su),
Tuz 

Hazırlanışı Patlıcanları yarıdan kesip, üzerlerine tuz serpelim. Ve yarım saat bekletelim. Yarım saat sonra yıkayıp kurulayalım. Kızgın sıvı yağda, arkalı önlü hafifçe kızartıp, bıçakla yaralım. Orta kısmını çok fazla oymadan, bıçakla kesip çıkaralım. Patlıcanların karın kısmından çıkan parçaları, küçük küçük doğrayıp bekletelim. 

Bir tencerede suyu kaynatalım. Ve içine etleri bırakıp, etler yumuşayıncaya dek haşlayalım. Daha sonra etleri, delikli bir kepçeyle alıp küçük doğranmış patlıcan içlerini etlere ilave edip karıştıralım. Diğer bir tarafta tereyağını eritip, doğranmış soğanları pembeleştirelim. İçine rendelenmiş domatesleri, patlıcan içi ile karışmış etleri ilave edip 3-4 dakika kadar kavuralım. 

Mantarları, boyuna dilimleyip, çok az limonu suda haşlayalım. Delikli kepçeyle çıkartıp onları da etlere ilave edelim. Patlıcanların karın kısımlarına etli harcı dolduralım. Ve fırın tepsisine dizelim. Üzerini domates dilimleriyle süsleyelim. Bir bardak etsuyuna salçayı ilave edip, tepsiye dökelim. Patlıcanları fırına verelim. Patlıcanlar iyice pişene dek fırında tutalım. Arzuya göre sade pilav eşliğinde sıcak servis yapalım...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder