M a l z e m e l e r
150 gr. kuzu ciğeri (4 şiş),
30 gr. ciğer çözü
(ciğer yağı),
Piyaz malzemesi:
1 tutam maydanoz,
1 adet küçük baş kuru soğan,
Yapılışta kullanılan malzeme:
Yeterince tuz, karabiber, kimyon, sumak ekşisi, kırmızı pul biber.
HAZIRLANIŞI:
Ciğer, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır. Ciğer çözü de aynı büyüklükte parçalara bölünür. Kuşbaşı büyüklüğündeki 5 tike ciğer ve 1 çöz; her şişe iki tike ciğer, 1 tike çöz, 3 tike ciğer olacak şekilde saplanır.
PİŞİRİLMESİ:
šişlere geçirilmiş ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde yakmadan çevire çevire pişirilir. Pişerken üzerine hafiften tuz, biber, kimyon atılır. Pişen ciğerler tabağa çekilir, üzerine bir miktar karabiber atılır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder