akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Cağirtlak Kebabi

17 Nisan 2009 Cuma

Cağirtlak Kebabi

M a l z e m e l e r 
150 gr. kuzu ciğeri (4 şiş), 
30 gr. ciğer çözü 
(ciğer yağı), 
Piyaz malzemesi: 
1 tutam maydanoz, 
1 adet küçük baş kuru soğan, 
Yapılışta kullanılan malzeme: 
Yeterince tuz, karabiber, kimyon, sumak ekşisi, kırmızı pul biber. 





HAZIRLANIŞI: 

Ciğer, kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayrılır. Ciğer çözü de aynı büyüklükte parçalara bölünür. Kuşbaşı büyüklüğündeki 5 tike ciğer ve 1 çöz; her şişe iki tike ciğer, 1 tike çöz, 3 tike ciğer olacak şekilde saplanır.

PİŞİRİLMESİ:

šişlere geçirilmiş ciğerler harı geçmiş kömür ateşinde yakmadan çevire çevire pişirilir. Pişerken üzerine hafiften tuz, biber, kimyon atılır. Pişen ciğerler tabağa çekilir, üzerine bir miktar karabiber atılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder