MALZEME:
Koyun eti (kuşbaşı) 1 kg. Sarımsak 5-6 diş
Domates salçası 1 yemek kaşığı Yenibahar 2 çay kaşığı
Kimyon 2 çay kaşığı Margarin 1 yemek kaşığı
Su (sıcak) 1-2 bardak Patates 4-5 adet
Tereyağı 2 yemek kaşığı Süt 3/4 su bardağı
Tuz Karabiber
YAPILIŞI:
1. Koyun etini 1 kaşık yağla üzeri kapalı olarak ateşe
koyun. Suyunu çekince ince doğranmış sarmısağı, çeşitli baharatı,
tuz ve salçayı katın. 1-2 bardak sıcak su ekleyin. Kısık ateş üzerinde
etler yumuşayana dek pişirin. 2. Eti, hafif suyu varken indirip servis
tabağına boşaltın. Yanına patates püresi koyarak servis yapın. Püresi: Patatesleri
haşlayıp püre haline getirin. Yağ, süt ve biraz tuz katıp
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder