akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Püreli Kebap

17 Nisan 2009 Cuma

Püreli Kebap

MALZEME:


Koyun eti (kuşbaşı) 1 kg. Sarımsak 5-6 diş 
Domates salçası 1 yemek kaşığı Yenibahar 2 çay kaşığı 
Kimyon 2 çay kaşığı Margarin 1 yemek kaşığı 
Su (sıcak) 1-2 bardak Patates 4-5 adet 
Tereyağı 2 yemek kaşığı Süt 3/4 su bardağı 
Tuz Karabiber 


YAPILIŞI:
1. Koyun etini 1 kaşık yağla üzeri kapalı olarak ateşe 
koyun. Suyunu çekince ince doğranmış sarmısağı, çeşitli baharatı, 
tuz ve salçayı katın. 1-2 bardak sıcak su ekleyin. Kısık ateş üzerinde
etler yumuşayana dek pişirin. 2. Eti, hafif suyu varken indirip servis 
tabağına boşaltın. Yanına patates püresi koyarak servis yapın. Püresi: Patatesleri 
haşlayıp püre haline getirin. Yağ, süt ve biraz tuz katıp

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder