akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Simit Kebabı

17 Nisan 2009 Cuma

Simit Kebabı

1 Su bardağı Köftelik bulgur 
50 gr fıstık içi 
450 gr kuzu kıyma 
Tuz, karabiber 



Hazırlanışı 

Köftelik bulguru ılık suda ıslatıp, 15 dakika iyice şişmesi için bekletin. 
Fazla su kalırsa süzüp kıymayı, dövülmüş fıstık içini, tuz ve karabiberi ekleyin. 
Malzemeler özleşene dek yoğurun. 
Ceviz iriliğinde parçalar koparın. 
Elinizde yuvarlayarak, rulo şeklini verin. 
Şişe takın ve ızgarada pişirin. 
Közlenmiş biber ve domates eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder