akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Kuzu Etlİ Bostan Patlican Kebabi

14 Nisan 2009 Salı

Kuzu Etlİ Bostan Patlican Kebabi

Malzemesi:
5 adet ufak bostan patlıcanı, 1 kilo kuzu eti (but tarafından), 10 çorba kaşığı sade yağ, 2 soğan, 4 orta boy domates, 1 çay kaşığı karabiber, yarım çay kaşığı kekik, 2 çay kaşığı tuz. 

Yapilisi:
Patlıcanlar, iki tarafından incecik kesilir. Kabukları soyulur. Ortasından ikiye ayrılacak şekilde kesilir. Her iki parça patlıcanın içerisi oyulur, tuzlanır. Bol suda yıkanır, iyice suyu sıkılır, orta kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartılır, içerisine pişmiş kebaplar konulur (taskebabı pişirilmesi gibi). Bir tepsiye dizilir, pişen kebabın suyu üzerine gezdirilir. İki domates yuvarlak kesilir, kekik serpilir ve domatesler patlıcanların üzerine konulur. Rendelenmiş soğan suyu ilave edilir. Karabiber, tuz ve iki domates konularak kapağı kapalı bir tencerede ve orta ateşte 45 dakika kadar pişirilir. Düz ve geniş bir tepsiye çıkartılarak servise verilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder