akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Tavuk Etli Patlıcan Kebabı

14 Nisan 2009 Salı

Tavuk Etli Patlıcan Kebabı

Malzemeler 

Yarım kilo tavuk eti 
6-7 Diş sarımsak 
4-5 Adet sivri biber 
2 Adet domates 
5 Adet patlıcan 
2 Çorba kaşığı margarin 
1 Tatlı kaşığı tozşeker 
Tuz 

Hazırlanışı 

Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde parçalayın. 
Parça etleri yuvarlak tabanlı tencerenin dibine yerleştirin. 
Üzerine doğranmış sarımsakları ve sivri biberleri yerleştirin. 
Dilimlenmiş domatesleri biberlerin üzerine sıralayın. 
Domateslerin üzerine alaca soyulmuş ve yuvarlak dilimlenmiş patlıcanları sık sık dizin. 
Patlıcanların üzerine biraz tuz ve şeker serpin. 
Margarini fındık kadar parçalar halinde üzerine yerleştirin. 
Yarım çay bardağı su koyup kısık ateşte pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder