akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Kuzu Etinden Kağit Kebabi

17 Nisan 2009 Cuma

Kuzu Etinden Kağit Kebabi

Kullanılacak malzeme: 
1 kilo but tarafından kuzu eti, 
2 iri domates, 
2 baş soğan, 
10-15 tatlı yeşil biber, 
2 demet dereotu, 
yeteri kadar tuz, karabiber ve tarçın, 
2 tabaka yağ kağıdı. 

YAPIMI: 

Soğanları kıyarcasına ince doğramalı. Kuzu etini kuşbaşı iriliğinde parçalara kesmeli. Sivri yeşil biberleri kıyılırcasına ince doğramalı. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan .sonra küçük parçalara doğramalı. Dereotunu temizleyip yıkadıktan sonra kıyarcasına ince doğramalı. Yağ kağıdını oniki parçaya bölmeli. Sonra bu kağıtlardan altı tanesini aralıklı olarak yan yana dizmeli. öbür altı parçayı da bunların üstlerine yerleştirmeli. Böylece ikişer tabaka olarak hazırlanacak kağıtlara önce soğanları eşit biçimde bölerek koymalı. Yayılarak konacak soğanların üstlerine sırasıyla ve gene eşit biçimde yeşil biberleri, eti ve domatesleri koymalı. Tuzunu ve biberini serptikten sonra en üste de dereotunu serpmeli. Her kağıdı bohça gibi katlayarak paketlemen ve açılmamaları için sicimle bağlamalı. 

Paketleri bir fırın tepsisine yerleştirmeli. Tepsinin içine bir kahve fincanı su koyduktan, paketleri de suyla hafifçe ıslattıktan sonra tepsiyi orta ısılı bir fırına sürmeli ve burada 2-2buçuk saat pişirmeli. 

Sonra da sicimleri çıkarılmış ama açılmamış paketleriyle tabaklara koyup soğutmadan servis yapmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder