akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Vişneli Kebap

14 Nisan 2009 Salı

Vişneli Kebap

Malzeme:

yarım kilo köftelik kıyma 
yarım kilo vişne 
3 adt kebap pidesi 
10 gr. sıvıyağ 
2 adet soğan 
yarım limon suyu 
az salça 
birkaç dal maydanoz 
yaenibahar 
kırmızıbiber 
tuz 
karabiber 

Yapilisi:

Kıymayı, tuz ve baharatlarla beraber yoğurun. Harçtan çok küçük yuvarlak köfteler hazırlayın. Soğanları doğrayın, yağı tencereye koyup soğanları öldürün, sonra köfteler katıp beraberce çevirin. Tencereye 1 bardak vişne suyu ilave edin, limon suyu ekleyip yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Vişneleri de katıp biraz daha pişirin. Suyu biraz kalınlaşınca ateşten alın. Pideleri doğrayın tabağa serin, üzerine kebabı koyun, onun da üzerini maydanozla süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder