akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Terbiyeli Tike Kebabı

17 Nisan 2009 Cuma

Terbiyeli Tike Kebabı

Malzemeler : 
• 500 gr. kebaplık et, 
• 100 gr. kuyruk, 
• 3-4 diş sarımsak, 
• 1 çorba kaşığı biber salçası, 
• 1 çorba kaşığı domates salçası, 
• 2 çorba kaşığı zeytin yağı, 
• Arzuya göre kırmızı biber, karabiber ve tuz 
Hazırlanışı : 
Et ve kuyruk ceviz büyüklüğünde doğranır. Terbiyelemek için sarımsak, biber ve domates salçası, zeytinyağı, arzu edilen baharatlar ve tuz bir kapta ovulur. Bir gece bekletilir. Terbiyelenmiş etler şişlere 3-4 et 1 kuyruk olarak saplanır. Orta harlı odun kömürü ateşinde çevrilerek pişirilir. Sıcak sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder