akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Kilis Kebabı

14 Nisan 2009 Salı

Kilis Kebabı

MALZEMELER 
1 Kg Patlican 
750 Gr Orta Yagli Kiyma 
Sivi Yag 
Tuz, Karabiber, Yenibahar 
Su 
2 Adet Sogan 
2 Adet Dolmalik Yesil Biber 
2 Adet Dolmalik Kirmizi Biber 
1 Adet Limon 
1 Tatli Kasigi Toz Seker 
1 Çorba Kasigi Domtes Salçasi 
1 Çorba Kasigi Biber Salçasi 

YAPILIŞ TARİFİ 
Patlicanlari bol suyla yikayin.Kabuklarini soyduktan sonra boylamasina 
ikiye kesin.Sonra 2 parmak kalinliginda dograyin. 
Kiymayi genis bir kaba alin.Üzerine tuz,karabiber,yenibahar ekleyin.Iyice 
yogurduktan sonra ceviz iriliginde köfteler hazirlayin.Sise sirasiyla 1 adet 
köfte ve 1 adet patlican dizin.Izgarada arkali önlü pisirin. 
Ayri bir tencereye sivi yagi alin.Kizdirdiktan sonra halka halka dogradiginiz 
sogani ekleyin.Pembelesene dek kavurun.Ince ince dogradiginiz yesil ve 
kirmizi biberleri ekleyin.Birkaç dk kavurduktan sonra izgarada pisirdiginiz 
patlicanli kebabi,biber ve domates salçasini ekleyin.Üzerini örtecek kadar 
su ilave edin. 
Su kaynamaya basladiginda tuz,karabiber,yenibahar ve 1 adet limonun 
suyunu ekleyin.Kabuklarini soydugunuz ve halka seklinde kestiginiz 
domates dilimlerini kebabin üzerine dizin.Domates dilimleri yumusadiginda 
tencereyi atesten alip,servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder