Malzemeler
200 gr dana biftek
2 Adet orta boy patates
2 Su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı su
Sos için : 1 Çorba kaşığı tereyağı, 1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber
Yapılışı
1-2 su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı su ile koyu bir kıvama gelene dek çırpın.
2-Yıkadığınız 2 adet patatesi kibrit çöpü gibi ince ince doğrayın.
3-Dana biftekleri de bir parmak kalınlığında kesin. Önce patatesleri kızartın, ardından ince kesilmiş bifteği arkalı önlü kızarana dek pişirin.
4-Servis tabağına önce yoğurdu alın. Üzerine kızarmış patatesleri bifteği yayın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Kırmızıbiberi ilave ederek sosu kebabın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder