akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Çökertme Kebabı

17 Nisan 2009 Cuma

Çökertme Kebabı

Malzemeler 

200 gr dana biftek
2 Adet orta boy patates
2 Su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı su
Sos için : 1 Çorba kaşığı tereyağı, 1 Tatlı kaşığı kırmızıbiber

Yapılışı 

1-2 su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı su ile koyu bir kıvama gelene dek çırpın. 

2-Yıkadığınız 2 adet patatesi kibrit çöpü gibi ince ince doğrayın. 

3-Dana biftekleri de bir parmak kalınlığında kesin. Önce patatesleri kızartın, ardından ince kesilmiş bifteği arkalı önlü kızarana dek pişirin. 

4-Servis tabağına önce yoğurdu alın. Üzerine kızarmış patatesleri bifteği yayın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Kırmızıbiberi ilave ederek sosu kebabın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın. 
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder