Kullanılacak malzeme:
900 gr. koyun eti,
biraz tuz,
2 orta domates,
3 adet ince kebapçı pidesi,
5 çorba kaşığı margarin veya tereyağı.
Üstüne:
1 büyük domates,
yarım kilo yoğurt.
YAPIMI:
Kebapçı pidesi diye adlandırılan ince ve uzun Uç pideyi, kömür ateşinin üstündeki ızgaraya yerleştirerek, pidelerin birer tarafları iyice ısındıktan son ra diğer taraflarını çevirmek suretiyle pidelerin, her iki tarafını da iyice ısıtıp, yumuşatın. Sonra da bu pideleri iki veya üçer santim en ve boyunda dört köşe küçük parçalara doğradıktan sonra, bunları Içl iyice ısıtılmış büyük bir tabağın içine koyun. Üzerine az kızdırılmış 5 silme çorba kaşığı yağın yarısını ilâve ederek, pideleri karıştırdıktan sonra, tabağı sıcakça bir yere koyun. Sonra üstünün ince zar gibi derisi soyulmuş, iri fındık büyüklüğünde parçalar doğranmış etlerin üstlerine birer çorba kaşığı soğan suyu ile zeytinyağı dökerek iki saat kadar dinlen-dirin. Sonra tuzlayıp yarımşar parmak ara ile şişlere dizin. Derhal harlıca, fakat alevli olmayan odun kömürü ateşinin aşağı yukarı dört-beş parmak yüksekliğinde bir yerine koyun. Etlerin önce bir. sonra da öteki tarafları olmak şartıyla 4-5 dakika kadar pişirin. Bu arada kabuklarını soyup, minicik doğradığınız 2 orta büyüklükteki çok olmuş domatesi de bir sahanda sularını salıp da ezik bir hal alıncaya kadar aşağı yukarı 2 dakika pişirin. Et ve domatesler pişince evvela salça halindeki domatesi alarak, tabaktaki pidelerin üstlerine düzgünce yayın. Domateslerin üstüne de iyice çırpılmış yarım kilo yoğurdu gezdirdikten sonra yoğurdun üstüne şiş kebaplarını biçimlice yerleştirin. Bunların üstlerine de kızdırılmış olan, ama yanmamış yağı gezdirin. Kebabın etrafına da ikiye bölünmüş ve ateşte hafifçe pişirilmiş domatesleri yerleştirin. Hemen sıcak sıcak servis yapın
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder