akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Nar Ekşili Kebap

17 Nisan 2009 Cuma

Nar Ekşili Kebap

Malzemeler 

250 gr. dana eti
(Yeteri kadar) margarin
40 gr. un
Tuz
4 yemek kaşığı mısır tanesi
Kara biber
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tabak erişte
125 gr. erişte suyu
1 tatlı kaşığı nane






Yapılışı 

Genişçe bir tava alıp margarini eritin. Şerit hâlinde kesilmiş “böf stragonof” tâbir edilen dana etini, tuz ve kara biber ile harmanladıktan sonra una batırın. Ve, tavada hafifçe kavurun. Kavurma işlemi sürerken, sırayla, biber salçası ve kuru nane ekleyerek karıştırın. Üzerine, haşlanmış eriştenin suyunu koyduktan sonra tekrar karıştırın. Son olarak da, mısır tanelerini, nar ekşisini ve ardından da erişteyi ilâve edin. Hepsini güzelce harmanlayın ve sıcak sıcak ikram edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder