akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Patlicanli Kuzu ÇÖp Kebabi

14 Nisan 2009 Salı

Patlicanli Kuzu ÇÖp Kebabi

Malzeme:

1 kilo kuzu eti 
10 adet patlıcan 
8 adet küçük soğan 
2 adet domates 
2 adet biber 
2 çorba kaşığı tereyağı 
Yeteri kadar tuz. 

Yapilisi:
Et but ve kol tarafından kuşbaşı kesilmiş olarak hazırlanır, Patlıcanların çöp tarafları bıçakla kazınır ve dürt parmak genişliğinde kesilir. Hazırlanan etler patlıcanın çöp tarafına dizilir, iki kaşık yağda etler kızartılıp bir tepsiye konur. Üzerine taze domates, biber, 10 adet küçük soğan, tuz konur ve az suyla hafif ateşte pişirilir. Etin üzerine bir küçük kapak, bir de tepsinin üzerine ikinci kapak konur (geride kalan patlıcanın fazlası başka yerde kullanılabilir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder