MALZEME:
Dilim et (bonfile, antrkot veya kontrfile) 500 gr.
Patates 5 adet
Yoğurt 1 su bardağı
Sarımsak 2-3 diş
Zeytinyağı 1 kahve fincanı
Kızartma yağı 1 su bardağı
Karabiber 1 tatlı kaşığı
Tuz 1 tatlı kaşığı
Kimyon 1 tatlı kaşığı
Soğan 1 adet
Süt 1 su bardağı
İçme sodası 1 şişe
Kekik 1 çorba kaşığı
Zeytinyağı 2 çorba kaşığı
Tereyağı 2 çorba kaşığı
Kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı
Roka 1/2 demet
YAPILIŞI:
Dilimlenmiş etleri parmak gibi doğrayın. Çukur bir kaba koyun. Üzerine listedeki dinlendirme malzemelerini katıp karıştırın. Buzdolabında en az 6 saat dinlendirmeye bırakın. Yoğurdu az tuz, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak dişleri ile çırpın. Hazır edin. Patatesleri ayıklayıp rendeleyin ve tuzlu suda bekletin. Rende patatesleri bol kızgın yağda sararıncaya kadar parti parti kızartın. Kızaranları yağını süzdürerek servis kabının dibine döşeyin. Üzerlerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.Dinlenmiş şerit etleri ızgara ya da tavada pişirin. Servis tabağına yoğurdun üzerine döşeyin. Etlerin üzerine kırmızı biberli kızgın tereyağı gezdirin. Roka, domates gibi malzemelerle süsleyip servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder