akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: çökertme Kebabi

17 Nisan 2009 Cuma

çökertme Kebabi

MALZEME:

Dilim et (bonfile, antrkot veya kontrfile) 500 gr. 
Patates 5 adet 
Yoğurt 1 su bardağı 
Sarımsak 2-3 diş 
Zeytinyağı 1 kahve fincanı 
Kızartma yağı 1 su bardağı 
Karabiber 1 tatlı kaşığı 
Tuz 1 tatlı kaşığı 
Kimyon 1 tatlı kaşığı 
Soğan 1 adet 
Süt 1 su bardağı 
İçme sodası 1 şişe 
Kekik 1 çorba kaşığı 
Zeytinyağı 2 çorba kaşığı 
Tereyağı 2 çorba kaşığı 
Kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı 
Roka 1/2 demet 

YAPILIŞI:
Dilimlenmiş etleri parmak gibi doğrayın. Çukur bir kaba koyun. Üzerine listedeki dinlendirme malzemelerini katıp karıştırın. Buzdolabında en az 6 saat dinlendirmeye bırakın. Yoğurdu az tuz, zeytinyağı ve ezilmiş sarımsak dişleri ile çırpın. Hazır edin. Patatesleri ayıklayıp rendeleyin ve tuzlu suda bekletin. Rende patatesleri bol kızgın yağda sararıncaya kadar parti parti kızartın. Kızaranları yağını süzdürerek servis kabının dibine döşeyin. Üzerlerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin.Dinlenmiş şerit etleri ızgara ya da tavada pişirin. Servis tabağına yoğurdun üzerine döşeyin. Etlerin üzerine kırmızı biberli kızgın tereyağı gezdirin. Roka, domates gibi malzemelerle süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder