akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Şehrİyelİ GÜveÇ Kebabi

14 Nisan 2009 Salı

Şehrİyelİ GÜveÇ Kebabi

Kullanılacak malzeme (4 kişi İçin): 
750 gram yağlı koyun eti, 
1/2 paket arpa şehriye, 
1/2 kilo domates, 
2 baş soğan, 
2 çorba kaşığı margarin yağı. 
yeteri kadar tuz, karabiber ve su. 

Yapımı: 
Eti kuşbaşı denilen biçimde küçük parçalara doğramalı. İyice yıkadıktan sonra bir güvece koymalı, kuvvetli bir ateşe oturtmalı ve karıştırarak bir-iki dakika kavurmalı. Bu sürenin sonunda kıyılırcasına ince doğranmış soğanı katmalı, tuzlayıp biberlemen ve soğan renk değiştirinceye kadar kavurmaya devam etmeli. Soğan renk değiştirmeye başlayınca kabukları soyulduktan ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük parçalara doğranmış domatesleri ilâve etmeli, ete bir parmak aşacak şekilde sıcak su da kattıktan sonra güveçtekileri orta ısılı fırına sürmeli. Güvecin durumunu vakit vakit kontrol etmeli, suyu kalmayınca yeteri kadar sıcak su ilâve etmeli. Eti ilik gibi yumuşayıp pişinceye kadar orta ısılı fırında tutmalı. Beri yanda bir güvece iki kaşık margarin yağını koyup kabı orta ısılı bir ateşe oturtmalı. Yağ eriyince şehriyeyi içine atmalı ve karıştırarak pembeleşinceye kadar kavurmalı. Şehriye iyice pembeleşince birbuçuk bardak sıcak su katmalı. Tuzunu serpmeli ve orta ısılı ateşte pişmeye bırakmalı. Şehriye, suyunu çekince ortasını çukurlaştırmalı ve et güvecindekileri buraya bc-şaltmalı. Güveci tekrar orta ısılı firma koymalı ve içindekileri etin suyuyla beş dakika daha pişirmeli. Sonra güveci fırından çıkarmalı ve olduğu gibi sofraya götürüp sıcak sıcak servis yapmalı. 
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder