akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Topkapı Kebabı

14 Nisan 2009 Salı

Topkapı Kebabı

Malzemeler 

150 gr kuzu etinden kabaplık kıyma 
1 Parça kuzu bonfile 
1 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 
1 Çorba kaşığı entepfıstığı 
3-4 Dilim pastırma 
Süslemek için : 
1 Adet domates 
2 Adet sivribiber 
1 Adet soğan 
1 Çorba kaşığı dövülmüş antepfıstığı 

Hazırlanışı 

Bıçakla çekilmiş kıymayı şişe sarılacak şekilde düz bir zemine yayın. 
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini, pastırmayı ve antepfıstığını yerleştirin. 
Şişin üzerine hazırladığınız kıymayı normal kebap sarar gibi sarın. 
Kuzu bonfileyi ince şeritler halinde (ip gibi olacak) kesip, şişe sardığınız harcın üzerine dolayın. 
Kömür ızgarada pişirin. 
Domates ve sivribiberi dilimleyip, servis tabağına alın. 
Izgarada pişen şişi de ekleyip, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder