akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Bolu Kebabı

17 Nisan 2009 Cuma

Bolu Kebabı

Malzemeler 

4 Adet palıcan 
400 gr kuşbaşı doğranmış et 
2 Adet soğan 
250 gr mantar 
2 Adet domates 
Yarım çorba kaşığı salça 
1 Su bardağı et suyu veya su 
Sıvıyağ 
Tuz, karabiber 
Süslemek için : 
Domates ve dolmalık biber dilimleri 



Hazırlanışı 

Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesin ve tuz serpin. 
Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayın ve arkalı önlü kızartın. 
Kestiğiniz patlıcanların ortasını açın. 
İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkarın ve küçük doğrayıp bekletin. 
Diğer yandan, etleri bir tencereye alın. 
Etler suyunu çekine dek kavurun. 
Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvıyağı ve doğranmış soğanı ekleyin. 
3-4 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin. 
2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin. 
Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirin. 
Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın. 
Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ilave edin. 
Hazırladığınız etli karışımı ortasını oyduğunuz patlıcanların içine doldurun. 
Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın. 
Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirin. 
Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder