akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Kiremit Kebabı

17 Nisan 2009 Cuma

Kiremit Kebabı

Malzemeler
1 kg. kuşbaşı et 
4 adet domates 
3 adet kuru soğan 
Karabiber 
Tuz 
Kekik 

Hazırlanışı
Domatesler ve soğanlar soyulup, küçük küçük doğranır.
Etlerle doğranan sebzeler iyiçe karıştırılıp, ovulur.
Tuz ve karabiber ilave edilir.
Bütün malzeme kiremitin içine konulur.
Diğer kiremitle üzeri kapatılır.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 1,5 saat pişirilir.
Kekik serpilerek servis edilir.

Not
Tarifi Tuğrul Şavkay'ın Osmanlı Yemekleri kitabından denedim. Kitapta da dediği gibi biraz kuru oldu.
Kiremit bulmak çok zor oldu. Artık bu tip kiremitler kullanılmıyormuş. Herhalde sırlanmamış saksı da olur. Ama kenarından suyunun akıp gitmesi gerektiği için altı delik olmalı.
Kiremiti bir tepsiye koyup fırınınıza sürün. Yoksa akan suları temizlemeniz yemeğin keyfini kaçırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder