akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: kuzu budu kebabi (Taze patesli)

14 Nisan 2009 Salı

kuzu budu kebabi (Taze patesli)

Malzeme:

1000 gram kuzu eti 
300 gram soğan (3 büyük) 
400 gram sarı patates 
80 gram sadeyağ, yada margarin 
( 4 çorba kaşığı ) 
3/4 bardak su 
1 demet dereotu 
Tuz 

Yapilisi:

Düdüklü tencereye; kemikli olarak yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış 1000 gram kuzu eti, halka kesilmiş 3 büyük baş soğan soyulmuş ve iri ceviz büyüklüğünde olmak üzere 400 gram küçük taze sarı patates, 
4 silme çorba kaşığı sadeyağ, yada marğarin üç çeyrek bardak su, yarım çorba kaşığı tuz ile kıyılmış bir demet dereotu koyarak, düdüklü tencerenin kapağını kapatmalıdır. 
Sonra tencereyi ateşe oturtarak eti ancak beş dakikası kuvvetli, sonra da ortadan daha az ateşte olmak üzere 45 dakika pişirmeli ve ateşten alarak buharını boşalttıktan sonra servis yapmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder