akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Hamurlu Kasir Kebabi

17 Nisan 2009 Cuma

Hamurlu Kasir Kebabi

Kullanılacak malzeme (6 kişi için): 

Yarım kilo orta yağlı koyun eti, 
300 gram koyun böbreği (yağsız olarak), 
2 çorba kaşığı sadeyağ, 
4 yumurta, 
2 çorba kaşığı domates salçası, 
yeteri kadar un, 
yarım bardak et suyu, 
yeteri kadar tuz ve karabiber, 

Hamuru için: 

300 gram un, 
2 yumurta, 
l çimdik tuz, 
150 gram tereyağı. 

YAPIMI: 

Hamur yoğurma mermerine eleyerek unu dökmeli. Bunun ortasını çukurlaştırıp buraya küçük parçalara bölünmüş tereyağını, tuzu ve yumurtaları koyup karışımı yoğurarak hamur haline getirmeli. Hamur kıvamını bulunca bunu yağ kağıdına sarıp iki saat buzdolabında dinlendirmen. 

Beri yanda koyun etiyle böbrekleri fındık iriliğinde parçalara doğramalı. Tuzlayıp biberlemen ve una bulamalı. Bir tavaya sadeyağın yarısını koyup bunu kızdırmalı. Yağ kumca unlanmış et parçalarını içine atıp karıştırarak her yanlarını kızartmalı. Etler kızarınca ılık et suyunun yarısında eritilmiş domates salçasını katmalı. Kalan et suyunu da döküp tavanın ağzını örtmeli ve eti bir buçuk saat kadar pişirmeli. Et iyice pişince tavayı ateşten indirmeli ve bir kenarda soğumaya bırakmalı. Bu arada yumurtalardan üçünü ön dakika haşlayıp kabuklarını soymalı, yuvarlak dilimlere doğramalı. 

Kalan sadeyağla bir küçük tepsiyi yağa bulamalı. Buzdolabındaki hamuru çıkarıp Uç parçaya bölmeli, iki parçayı merdaneyle açıp ince bir yufka durumuna getirmeli. Sonra bu yufkayla tepsinin içini ve yanlarını kaplamalı (Artan kısımlar yandan dışarı doğru sarkacaktır.) Tavanın içindeki soğumuş salçalı et parçalarını bu hamurun üstüne boşaltmalı. Bir ıspatulayla düzlemen. En üste de yumurta dilimlerini yan yana dizdikten sonra üçüncü parçayı merdaneyle açıp tepsinin üstünü örtmeli. Tepsinin yanından sarkan yufkanın kenarlarını üste çevirdikten sonra iki yufka yaprağının uçlarını birbirine yapıştırma!). Kalan yumurtayı hafifçe çırpıp yufkanın üstünü yumurtaladıktan sonra tepsiyi orta ısılı bir fırına sürmeli. 

Kebap pişince fırından çıkarmalı ve sıcak sıcak servis yapmalı. Bazı kimseler hamuru gereği kadar ince açamadıklarından bu kebabın tadını bozmaktadırlar. Bu gibi kimseler çarşıdan hazır yufka alıp harcı bu yufkaların içinde pişirebilirler. Bu gibi durumlarda tepsinin içine iki yaprak, üstüne de iki yaprak yufka koyup hamurlu kasır kebabını pişirebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder