akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Patlıcan Saksı Kebabı

17 Nisan 2009 Cuma

Patlıcan Saksı Kebabı

Malzeme
1 kg. kuşbaşı kuzu eti 
1 kg. baston patlıcan 
3 adet soğan (Dörde bölünmüş) 
3 adet domates (İki adedi yemeklik kesilmiş) 
2 su bardağı Bizim Mısır Yağı
3 adet çarliston biberi 
1 çorba kaşığı Bizim Mutfak Un 
Tuz 
1 adet havuç (Parça kesilmiş) 
1 tatlı kaşığı domates püresi


Hazırlanışı
• Patlıcanları alaca olarak soyun ve 5 cm. uzunluğunda kesin. 
• Geniş taraflarının ucunu bıçakla huni şeklinde çıkarın. Bir kaba koyup tuzlayın. 
• Patlıcanları yıkayıp, kuruladıktan sonra kahverengi renk alana kadar Bizim yağda kızartıp fırın tepsisine dizin. 
Etlerin Hazırlanışı : 
• Diğer bir tencerenin içine yağı, soğanı ve eti koyup, karıştırın. 
• Et suyunu çektiğinde domates püresini ekleyip, tekrar karıştırın. 
• Havucu, tuzu ve etlerin üzerini kapatacak kadar su koyup, kaynatın. 
• Üzerinde oluşan köpüğü alıp, ağır ateşte pişirin. 
• Pişen etleri daha önceden hazırladığınız patlıcanların içine taksim edin. 
• Domates ve biber ile süsleyerek, orta dereceli fırında 40 dakika pişirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder