Kullanılacak Malzeme
2 kg ufak sogan
1 kg kıyma et
istege bağlı miktarda pul biber
yeterince sarımsak
bir adet baharat
3 adet domates
300 gram biber
1 çay bardağı sıvı yağ
YAPILIŞI
dometes biberleri ve sarımsağı ince ince dograyın sonra et,domates,biber, baharat ve pul biberrimizi etimizin içine döküp iyice yoğurun , daha sonra yeterince büyük bir tepsinin ortasına eti 3 cm kalınlığında yayın daha sonra elimizdeki soğanların kabuğunu soymadan tepsinin etrafına sıralayın sıvı yağı soğanların üstüne hafif dökün yemeğimiz pişmeye hazırdır.eğer çarşı fırınına gönderip pişirtirseniz üzerini alüminyum folyoyla kaplamayı unutmayın evdeki fırında buna ihtiyaç yoktur. ilk bakışta yemek güzel görünmeye bilir ama harika bir tadı vardır . tavsiye ederim . deneyen arkadaşlarımıza afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder