Malzemeler
10 Adet milföy hamuru
Tuz, karabiber
400 gr parça et
1 Adet domates
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı
Yarım demet maydanoz
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Su bardağı sıcak su
Yapılışı
Süre 40 dk.
5 Kişilik
* Tencerede yağı eritip, etleri ilave edin.
* Etleti arasıra karıştırarak kavurun.
* Etler bıraktığı suyu çekince piyazlık doğranmış soğanları ekleyin.
* Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin.
* Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ayarlayıp etler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin.
* Etler pişince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın.
* Etleri delikli kepçe ile çıkarıp bekletin.
* Milföy hamurunu unlu bir zemin üzerinde merdane ile enine ve boyuna açarak hafifçe inceltin.
* Milföy hamurunun ortasına suğuttuğunuz etli karışımdan koyup zarf şeklinde kapatın.
* Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin.
* Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızaranadek pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder