akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Ali Paşa Kebabı Tarifi

17 Nisan 2009 Cuma

Ali Paşa Kebabı Tarifi

Malzemeler 

10 Adet milföy hamuru
Tuz, karabiber
400 gr parça et
1 Adet domates
2 Adet soğan
2 Çorba kaşığı margarin veya tereyağı
Yarım demet maydanoz
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Su bardağı sıcak su






Yapılışı 

Süre 40 dk. 
5 Kişilik 

* Tencerede yağı eritip, etleri ilave edin. 
* Etleti arasıra karıştırarak kavurun. 
* Etler bıraktığı suyu çekince piyazlık doğranmış soğanları ekleyin. 
* Domatesin kabuğunu soyup, küp şeklinde doğrayıp tencereye ekleyin. 
* Sıcak suyu, tuzu ve karabiberi ayarlayıp etler yumuşayana dek kısık ateşte pişirin. 
* Etler pişince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırarak soğumaya bırakın. 
* Etleri delikli kepçe ile çıkarıp bekletin. 
* Milföy hamurunu unlu bir zemin üzerinde merdane ile enine ve boyuna açarak hafifçe inceltin. 
* Milföy hamurunun ortasına suğuttuğunuz etli karışımdan koyup zarf şeklinde kapatın. 
* Kat yerleri alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizin. 
* Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızaranadek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder