akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Bonfile Kebabı

14 Nisan 2009 Salı

Bonfile Kebabı

Malzemeler 

4 Adet bonfile 
Yarım su bardağı sıvıyağ 
Terbiyesi için : 
1 Kahve fincanı zeytinyağı 
1 Kahve fincanı süt 
1 Kahve fincanı yoğurt 
Karabiber 
Sos için : 
1 Kahve fincanı portakal suyu 
3 Çorba kaşığı domates püresi 
Yarım tatlı kaşığı nişasta 
1 Çay kaşığı kişniş 
Tuz, karabiber 
Pilav için : 
1 Su bardağı pirinç 
1 Çorba kaşığı susam 
1 Kahve fincanı sıvıyağ 
1 Su bardağı su 
Tuz 
Bonfilenin buzdolabında bekleme süresi : En az 1-2 saat 


Hazırlanışı 

Ön hazırlık olarak bonfileleri zeytinyağı, yoğurt, süt ve karabiberle hazırlanan terbiyenin içine koyup, buzdolabında 1-2 saat bekletin. 
Pilav için pirinci sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin. 
Suyunu süzüp, 3-4 defa bol su ile yıkayın ve suyunu süzün. 
Tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın. 
Susamları ekleyip, susamlar altın sarısı renk alana dek kavurun. 
Ardından pirinçleri ekleyip, şeffaflaşana dek kavurun. 
Sıcak suyu ekleyip suyunu çekene dek pişirin. 
Bonfileleri terbiyeden çıkarın. 
Sıvıyağda arkalı önlü hafifçe kızartın. 
Bonfileleri küçük bir fırın tepsisine alın. 
Tuz ve karabiber serpin. 
Önceden ısıtılmış fırında pişirin. 
Pişmesine yakın üzerine sosu dökün. 
Sos için ;bir kapta portakal suyu, domates püresi, nişasta, tuz, karabiber ve kişnişi karıştırın. 
Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak sosu koyulaştırın. 
Sosu bonfilelerin üzerine dökün. 
Pilav ile birlikte servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder