akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Şakir Ağa kebabı

14 Nisan 2009 Salı

Şakir Ağa kebabı

Malzeme:

600 gram dana kıyması 
70 gram rendelenmiş kaşar peyniri 
500 gram patates 
3 çorba kasığı margarin 
2 yumurta 
1 soğan 
1 dilim bayat ekmek içi 
1 bardak süt 
Yeteri kadar kırmızı biber 
Karabiber 
Tuz 

Yapilisi:

Kenarları yüksek bir kek kalıbını yağa bulayıp bir kenara bırakın. Sütün yarısını bir tencereye koyarak ateşe oturtun. Buna ufalanmış bayat ekmek içini katın ve karıştırın. Beş dakika sonra ateşten indirin. Rendelenmiş soğanı kıymayla birlikte bir tepsiye koyun. Buna sütlü ekmek içini, yumurtaları, tuzu ve karabiberi katıp, yoğurun. Sonra bu karışımı yağlanmış olan turta kalıbının içine boşaltın ve elinizle her taralına eşit olarak yayın. Üstünü iyice yağlanmış olan yağlı kağıtla örttükten sonra kalıbı orta ısılı fırına sürün. Yarım saat pişirin. Patatesleri h;ısladıktan sonra kabuklarını soyun ve püre makinesinden geçirin. Ezilen patatesleri kalan margarin ve sütle birlikte bir tencereye koyup, ateşe oturtun. Beş dakika kadar karıştırarak pişirin, ['işmiş eti, fırından çıkarın ve bir tabağa ters çevirerek boşaltın. Püreyi etin üstüne döküp kaşıkla biçimlendirin. Rendelenmiş kaşar peynirini de pürenin üstüne serptikten sonra tekrar fırına sürün ve iı/eri kı/.arıncaya kadar bırakın. Yemeği fırından çıkarınca üstüne kırmızı biberi serpip sıcak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder