akvaryum balıklarıBitkili Akvaryumkarides kvaryumulepistesmolisarı prensescanlı yembalık yemiJapon BalığıAkvaryum Suyuartemiaelodeamalawitanganyikaakvaryum motoru Kebap ve Et çeşitleri: Kuzu Çiftlik Kebabı

14 Nisan 2009 Salı

Kuzu Çiftlik Kebabı

1 kilo but ve kol tarafından kuzu eti 
3 baş soğan 
3 çorba kaşığı margarin 
3 adet iri domates 
3 adet biber 
3 demet taze soğan 
1 er demet dereotu, maydanoz, 
tuz ve kekik


Önce eti hazırlayalım ya da kasaba hazırlatalım, kuzu etinin yassı ve ince kesilmiş olması gerekiyor. Pişirme kabına margarini atalım, yarım daire şeklinde doğranmış kuru soğanı ilave edelim, harlı ateşte karıştırarak pişirelim, üzerine hazırladığımız eti ve taze soğanı ve biberi koyalım. Et suyunu salınca kabuğu soyulmuş ince doğranmış domatesi ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu, karabiber, tuz ve kekiği koyalım. Pişirme kabının kapağını kapatalım 25 dakika kadar orta ateşte pişireleim, sıcak olarak servis yapalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder